User Tools

Site Tools


barraqueta

Diferències

Ací es mostren les diferències entre dos versions de la pàgina.

Link to this comparison view

barraqueta [2013/11/10 22:29] (Actual)
Llínea 1: Llínea 1:
 +====== BARRACA-BARRAQUETA ======
 +  * Paraula de possible origen valencià-aràbic,​ pot derivar de taravaca: tenda que envolta un llit ([[DECLC]]). ​ De forma general, el significat de barraca és la d’habitatge fet amb materials provisionals. ​ La típica barraca valenciana, de teulades altes, dominava els camps d’horta que treballaven els seus habitants. ​ També existeix una barraca en el secà, es tracta de una construcció xicoteta, de planta quadrangular i de materials més resistents, que s’utilitzava com a refugi de bestiar o dels llauradors que se desplaçaven a complir amb les tasques del cultiu ([[DCVB]]).
 +
 +  * **Partida de la Barraqueta.**- ​  ​Apareix al [[Llibre Padró]] de 1812 com Partida de la Barraqueta, encara que al dietari d’Aliaga ([[DA]]. f. 14), en 1778, ja es senyala: ”murió aquel de la Barraqueta” ​ Lògicament,​ deu el seu nom a alguna edificació de la zona.  Correspon a un terreny d’horta prop de la Partida de l’[[ALMACIL]] i del terme de Mislata, entre la via del tren i el Camí de València, en una zona per on passa el nou llit del Túria.
 +
 +  * **Senda de la Barraqueta.**- ​  ​Apareix al [[Llibre Padró]] (f. 71b).  Podia correspondre amb el Camí de la [[SENDA]] que anava cap a l’horta del sud de Mislata i de Patraix, prop de la Séquia de [[MISLATA]] (LP, 30v.). ​ Tota la xarxa de regs i sendes que hi havia en la zona per atendre els camps, es transformaren amb les [[VIES]] del tren o desaparegueren amb les obres del [[PLA]] Sud.
 +
 +  * **Barraca de [[MORALES]]**
 +
 +  * **Barraca de [[BOSCH]]**
  
barraqueta.txt · Última modificació el: 2013/11/10 22:29 (edició externa)