Eines de l'usuari

Eines del lloc


domal

DOMAL

  • Paraula de difícil interpretació, potser derive de domer: beneficiats eclesiàstics que s'alternaven setmanalment en la celebració dels oficis divins, en la presidència del cor o en l'administració dels sagraments (GDLC). A Quart hi havia, al 1662, dos beneficiats de la parròquia (CÁRCEL, 127).
  • Partida del de Domal.- La forma “del de” ens inclina a considerar-lo un antropònim, encara que és difícil de determinar. No hi ha documentació d’esta partida anterior a 1800 Esta partida, junt a la de la barraca de MORALES es situaven a l’eixida dels poble cap al PLA, entre el Camí de MADRID i el de XEST, en la zona que huí ocupa l’aeroport de MANISES Es un espai de transició horta-secà, doncs hem trobat al Llibre Padrò parcel·les amb les dos característiques (26 v, 79).
  • Partida del Pla de Domal.- Tampoc hi ha documentació d’esta partida, fora del Llibre Padró on apareix arreplegada (56). Podria ser una altra denominació de la Partida de Domal o una zona contigua. Devia trobar-se a la zona d’entrada al PLA, terra de secà, prop del Camí de XEST, on ara es troba l’aeroport de MANISES.
domal.txt · Darrera modificació: 2013/11/10 22:29 per 127.0.0.1