User Tools

Site Tools


enrique

Diferències

Ací es mostren les diferències entre dos versions de la pàgina.

Link to this comparison view

Next revision
Previous revision
enrique [2008/06/25 18:24]
127.0.0.1 creat
enrique [2008/07/02 19:57]
cento
Llínea 1: Llínea 1:
 ====== ENRIQUE ====== ====== ENRIQUE ======
-  * Sant Enrique fou un personatge històric, emperador alemà de final del primer mil•lenni. ​ El nom d’Enric significa: senyor poderós. 
  
-  * **Vil·la de Sant Enrique.**- ​  san enrríke ​ ( 39.484450, -0.447493) ​ Pertany al grup de xalets, o construccions de segona residencia que es construïren al les rodalies del poble a principi de s. XX, per part d’empresaris o adinerats, principalment de la capital. ​ La propietària de la casa, i de l’horta circumdant, era Francisca Font de Mora i el nom  el tenia en record del seu marit i el seu fill difunts. ​ Al seu testament deixà la casa per a  l’acolliment de “dones vingudes a menys”. ​ Ja abans de Guera es feu càrrec de la casa la Congregació de les Carmelites del Sagrat Cor de Jesús, fundada per la quartera Asunción Soler, i es dedicà a l’atenció de filles de presoners. ​ En 1945 es funda el col·legi, en principi de xiques, S. Enrique ([[GRINYÓ]] 3, 224).+  ​* Sant Enric fou un personatge històric, emperador alemà de final del primer mil·lenni. ​ El nom d’Enric significa: senyor poderós. 
 + 
 +{{ :​enrique_3_.jpg|La Vil·la de San Enrique}} 
 + 
 +  ​* **Vil·la de San Enrique.**- ​  san enrríke ​ ( 39.484450, -0.447493) ​ Pertany al grup de xalets, o construccions de segona residencia que es construïren al les rodalies del poble a principi de s. XX, per part d’empresaris o adinerats, principalment de la capital. ​ La propietària de la casa, i de l’horta circumdant, era Francisca Font de Mora i el nom  el tenia en record del seu marit i el seu fill difunts. ​ Al seu testament deixà la casa per a  l’acolliment de “dones vingudes a menys”. ​ Ja abans de Guera es feu càrrec de la casa la Congregació de les Carmelites del Sagrat Cor de Jesús, fundada per la quartera Asunción Soler, i es dedicà a l’atenció de filles de presoners. ​ En 1945 es funda el col·legi, en principi de xiques, S. Enrique ([[GRINYÓ]] 3, 224). 
  
enrique.txt · Última modificació el: 2013/11/10 22:29 (edició externa)