User Tools

Site Tools


fites

Diferències

Ací es mostren les diferències entre dos versions de la pàgina.

Link to this comparison view

fites [2013/11/10 22:29] (Actual)
Llínea 1: Llínea 1:
 +====== FITES ======
 +  * Pedra o altre senyal ficat en terra per a indicar el límit d'una heretat, d'una contrada, d'una distància a recórrer. ​ Deriva del llatí ficta o pedra ficta: pedra clavada a terra. ​ A partir d’allí es deriva el valor de límit, senyal... ​ Sinònim amb el mateix significat és MOLLÓ,
 +  * **Partida de les Fites.**- [les ‘fites] Apareix al capbreus de [[Fluixá]] de 1748 (f. 65v) i al [[Llibre Padró]] (f. 150b). ​ És fàcil que coincida amb la Partida del Maset de les Fites.
 +  * **Partida del Maset de les Fites.**- ​ [elma’set de les’fites] (≈ 39.473844, -0.520622,​9) ​ La partida es troba situada als dos voltants de la carretera de [[MADRID]], a l’est de la Partida de la [[TANCADA]], ​ prop al terme de Riba-roja, entre el Camí de l’[[OLIVERAL]] al nord i el Camí de la [[FOIA]] al sud.  Són 21 hectàrees d’antic secà, 260 fanecades. ​ A meitat de s. XX hi havia una forta presencia de fruitals i cítrics, vora el 50% de la partida, en terreny que, aleshores, era de la hui extingida REVA i ara són els Vivers Forestals, banc de llavors, de la Generalitat Valenciana. ​ L’altra mitja partida es troba, endevineu-lo,​ completament integrada al parc industrial.
  
fites.txt · Última modificació el: 2013/11/10 22:29 (edició externa)