Eines de l'usuari

Eines del lloc


rafael

RAFAEL

  • Sant Rafael, arcàngel del cel, representa la companyia en la malaltia i la curació. Així, el seu nom vol dir “medicina de Déu”. Apareix al Llibre de Tobies com l’acompanyant que ajuda a solucionar els problemes de la família fidel a Déu, sense demanar res al canvi. Esta història representa el paradigma de la figura de “l’àngel de la guarda”. Era el patró dels nuvis i esposos, també dels caminants, els mariners, els malalts de pesta, els cecs, els metges i farmacèutics.
  • Molí de Sant Rafael.- [el mo’li de sanřa’fel] (Ø 39483340, -0.438359) A la cartografia de Suchet de 1812, s’aprecia clarament la posició d’este moli, vora a la Séquia de MISLATA i el Camí de VALENCIA. Aleshores es trobava separat de la població i devia ser de les primeres construccions del poble a les que s’arribava quan se venia des de Mislata. Al plànol del SGE de 1833 s’aprecia clarament l’assut sobre el riu i la llegenda “Fca de arina” .
  • Plaça de Sant Rafael.- [la ‘plasa de sanřa’fel] (Ø 39483340, -0.438359) També nomenada Plaça del MOLÍ. Al principi de s. XX, fou conegut com el molí de farina de VILA. Es trobava per on creua hui en dia la sèquia de MISLATA el Camí de VALÈNCIA, a la Partida de l’ALITRÂ. Arreplegava aigua del riu a traves d’una presa, al mateix lloc on actualment es troba l’Assut del REPARTIMENT
rafael.txt · Darrera modificació: 2013/11/10 22:29 per 127.0.0.1