Eines de l'usuari

Eines del lloc


segarra

SEGARRA

  • Segarra és el nom d’una comarca de Lleida. Del nom de la comarca ha passat a ser un cognom molt comú, i en particular a terres valencianes. Així ha esdevingut en antropònim. Deriva del mot d’origen ibèric sagarr: poma (ON)
  • Alqueria de Segarra.- A falta de més informació, nomes podem fer algunes conjetures. El cognom Segarra era comú a Quart, en 1786 fou alcalde major Vicent Segarra (Privilegis, p. 101) Al Llibre Padró apareixen (fs. 8, 8v) les vídues dels germans Bautista i Mariano Segarra. Cadascuna tenen en propietat el que pareix la meitat d’una casa més gran situada al Carrer de les ERES, la qual cosa ens pot fer pensar que es tractava d’una alqueria vora els camps de l’ARQUILLO o l’ALITRÀ. Per fer-se una idea, la casa que després seria el Palau del MARQUÉS, tenia, al Llibre Padró, una renda assignada de 4200 lliures, i les dos cases de la possible alqueria sumaven 1800 de renda.
  • Partida de l’Alqueria de Segarra.- Apareix al Llibre Padró (f. 52). Segurament es tracta d’un antropònim, com pareix que es desprèn del Llibre Padró (fs. 8 i 8v). Es trobava per la zona de l’ARQUILLO, o, més al nord, a l'ALITRÀ.
segarra.txt · Darrera modificació: 2013/11/10 22:28 per 127.0.0.1