User Tools

Site Tools


terrers

Diferències

Ací es mostren les diferències entre dos versions de la pàgina.

Link to this comparison view

terrers [2013/11/10 22:29] (Actual)
Llínea 1: Llínea 1:
 +====== TERRERS ======
 +  * En general, terrers fa referència a zones on l’ús principal era l’extracció de “terra de plà” per a la industria ceramista i rajolera, a cel descobert. ​ Al llarg de tot el Pla de Quart, s’han donat jaciments de terra de distints espessors, fins a 5 metres, i qualitats pels minerals que s’hi combinaven. ​  Si tenim en compte el tipus de terra roja predominant a tot el terme de Quart, els terrers del terme servien, generalment , per alimentar a l’industria rajolera. ​ ([[Ferrís-Català]],​ p.104)
  
 +  * **Partida dels Terrers.**- ​  [els te’řers] ​ ( ≈ 39.479222, -0.458723) ​ Fins a ben entrat el segle XX encara es feia servir la terra roja d’esta partida per a l’industria rajolera. Situat entre el Camí d’Aldaia a [[MANISES]] i el Camí de la [[CAUTIVA]],​ i entre l'​[[AUTOVIA]] A-3 i el terme d’Aldaia, poc més de 25 ha. de terreny on, almenys a principi de s.XX, hi havien dos fàbriques rajoleres. ​ Fou tristament famosa durant la Guerra Civil, ja que allí arreplegava l’encarregat del cementeri els cadàvers dels que havien segut “pasejats” la nit anterior, i que venien de la Modelo per la pista de l’aeroport. ​   Hui, la zona nord de la partida és polígon industrial, el polígon Masia d’[[ESPI]],​ i la zona sud, el Barri de [[PORTA]].
 +
 +  * **Partida dels Terrers Vells.**- ​   Apareix al [[Llibre Padró]] (f. 91a).   Era terreny de secà. Segurament fa referència a una antiga partida d’extracció de terra per a l’industria rajolera.
 +
 +  * **Partida dels Terrers de l’[[ALCOTA]]**
terrers.txt · Última modificació el: 2013/11/10 22:29 (edició externa)