Eines de l'usuari

Eines del lloc


terrers

TERRERS

  • En general, terrers fa referència a zones on l’ús principal era l’extracció de “terra de plà” per a la industria ceramista i rajolera, a cel descobert. Al llarg de tot el Pla de Quart, s’han donat jaciments de terra de distints espessors, fins a 5 metres, i qualitats pels minerals que s’hi combinaven. Si tenim en compte el tipus de terra roja predominant a tot el terme de Quart, els terrers del terme servien, generalment , per alimentar a l’industria rajolera. (Ferrís-Català, p.104)
  • Partida dels Terrers.- [els te’řers] ( ≈ 39.479222, -0.458723) Fins a ben entrat el segle XX encara es feia servir la terra roja d’esta partida per a l’industria rajolera. Situat entre el Camí d’Aldaia a MANISES i el Camí de la CAUTIVA, i entre l'AUTOVIA A-3 i el terme d’Aldaia, poc més de 25 ha. de terreny on, almenys a principi de s.XX, hi havien dos fàbriques rajoleres. Fou tristament famosa durant la Guerra Civil, ja que allí arreplegava l’encarregat del cementeri els cadàvers dels que havien segut “pasejats” la nit anterior, i que venien de la Modelo per la pista de l’aeroport. Hui, la zona nord de la partida és polígon industrial, el polígon Masia d’ESPI, i la zona sud, el Barri de PORTA.
  • Partida dels Terrers Vells.- Apareix al Llibre Padró (f. 91a). Era terreny de secà. Segurament fa referència a una antiga partida d’extracció de terra per a l’industria rajolera.
  • Partida dels Terrers de l’ALCOTA
terrers.txt · Darrera modificació: 2013/11/10 22:29 per 127.0.0.1