Eines de l'usuari

Eines del lloc


cadastre_de_1992

Plànol Cadastral de rústica de 1992-2002

  • És un conjunt de 20 plànols que presenten els 30 polígons cadastrals rústics del terme amb escala de 1:2000. Els plànols no es troben datats i presenten a l’angle dret inferior una graella del Ministeri d’Economia i Hisenda, Centre de Gestió Cadastral de la Gerència Territorial de València. Encara que es presenten com de l’any 1992, hi han aspectes, com el límit del terreny industrial de 1996, que indiquen que són actualitzacions posteriors. El mateix plànol indica que les actualitzacions s’han fet a partir de fotometria aérea. Respecte als plànols de l’IGN de 1928, el primer que s’aprecia és el considerable retrocés del terreny rústic al poble, tant respecte a zones residencials com a polígons industrials.
  • En quant al tractament de la toponímia, molts topònims estan copiats dels presentats al plànol de l’IGN de 1928. En eixe sentit, el primer que cal lamentar és la manca d’un criteri mínimament uniforme al tractament dels topònims, cosa que seria normal a l’IGN de 1928, però que és difícilment comprensible a 1992. Per una banda, els termes generals es presenten en castellà, però, de vegades s’utilitzen mots, com per exemple bras, per referir-se a les séquies, que es troben a cavalls de les dues llengües, sense ser cap. Així, es torbem una Masía de Pay dins de la Partida Mas de Pay, tal qual es presentava a 1928, i com eixa, un grapat. Així, en eixe aspecte, sembla més bé una oportunitat perduda.
  • A banda d’eixes consideracions, presenta com a novetat la gran quantitat d’empreses o naus industrials rotulades amb el seu nom comercial. També s’aprecia l’esforç per actualitzar topònims nous com, per exemple, molts dels motors d’aigua que anaren obrint-se al llarg del s.XX.
cadastre_de_1992.txt · Darrera modificació: 2013/11/10 22:28 per 127.0.0.1